Kerstbrood

07 december 2012

Ja ik ben inmiddels in de kerststemming, en dat zal de rest van de maand wel zo blijven. Wat ik dit keer heb geprobeerd te maken is kerstbrood. Om heel eerlijk te zijn heb ik zo'n echte kerststol nooit echt lekker gevonden. Veel te zoet, veel te vet, en dat amandelspijs hoeft voor mij ook niet zo nodig. Wat ik wel lekker vind is een soort krentenbrood met allerlei lekkers er in, en dat is dit dan ook geworden.

Gebruik als basis voor dit brood mijn recept voor glutenvrij brood. Hiervoor zou ik geen boekweit gebruiken, maar alleen gewoon glutenvrij meel, glutenvrije broodmix, of een combinatie van dit met rijstemeel. Het moet in ieder geval een vrij wit brood worden.

Voeg hier verder aan toe:
1 zakje vanille suiker
Rasp van 1 citroen
2 tl kaneel
1 tl kardemom

En voor de rest heel veel rozijnen, en elk ander soort gedroogd fruit dat je lekker vindt. Ik heb er doorheen gedaan:
- Dadels in kleine stukjes
- Vijgen in kleine stukjes
- Gedroogde abrikoos
- Gedroogde papaya
- Gedroogde mango
- Gedroogde cranberries

Ik kan niet precies zeggen hoeveel van alles, maar het moet gewoon een goed gevuld brood worden met allerlei heerlijkheden er in. 

Laat rijzen en bak volgens de instructies van het recept voor gewoon glutenvrij brood. 

Nu hoef je in ieder geval je stukje kerstbrood bij het kerstontbijt niet te missen!




1 comments:

Een reactie posten