Al een tijdje had ik een potje Chinese 5 spices in de kast staan, maar ik wist niet zo goed wat ik er mee moest doen. Het mengsel bestaat uit peper, kaneel, venkel, kruidnagel en anijs, wat me toch het lekkerste leek in zoete gerechten. Ook had ik een aangebroken zakje met geraspte kokos staan, wat ik eigenlijk ook echt een keertje moest gaan opmaken. Ik had geen idee of deze smaken goed bij elkaar zouden passen, maar ik besloot om de gok maar gewoon te nemen, en er het beste van te hopen. Zo kwam ik tot dit recept..
Voor ongeveer 16 cupcakes
Voor de cupcakes
100 gram boekweitmeel
50 gram rijstemeel
50 gram gluten-vrij meel
1 theelepel baking soda
1 ½ theelepel arrow root
1 theelepel zout
150 gram rietsuiker
2 eieren
4 a 5 flinke eetlepels kokosolie
1 theelepel vanille extract
2 theelepels chinese 5 spices
ongeveer 50 gram geraspte kokos
paar scheutjes sojamelk/rijstmelk/amandelmelk (tot de substantie van het deeg goed is)
Voor het glazuur
Poedersuiker
Maple syrup
Meng de verschillende soorten meel samen met de baking soda, arrow root, zout en suiker door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de kokosolie toe. Meng daar doorheen het vanille extract, de 5 spices en de kokos. Voeg vervolgens steeds een scheutje melk toe en roer alles goed door elkaar totdat het mengsel de juiste substantie heeft gekregen.
Verdeel het mengsel over de papieren of siliconen cupjes, en bak ze in een voorverwarmde oven op 160 C in ±25 minuten.
Laat de cupcakes goed afkoelen.
Meng in een bakje flink wat poedersuiker met maple syrup. Telkens een beetje maple syrup blijven toevoegen tot je een goede glazuur substantie hebt gecreƫerd. Schep met een theelepel een beetje glazuur op de cupcakes en verdeel het goed over de bovenkant.
0 comments:
Een reactie posten