Tunesische wortelsalade

06 mei 2012

Vandaag had ik zin om gewoon een simpele salade te eten. Niet te moeilijk doen, een lekker stukje vlees erbij, en klaar. De lente mag dan misschien nog even op zich laten wachten, maar op kookgebied mag dat de pret niet drukken. Hoewel ik eigenlijk niet heel erg van wortel houd is dit toch een van mijn favoriete salades, en het is heel makkelijk te maken.

Ingrediƫnten:
1 kg wortelen
2 dessertlepels gemalen komijn (Djinten)
Het sap van 1 grote citroen
6 eetlepels olijfolie
1 rode ui (gesnipperd)
Zout
2 theelepels harissa (of sambal)

Verdere benodigdheden 
Een stoompan of pan met stoomrekje


Schil of schraap de wortelen en snij deze in lamellen. Eerst in de lengte door en dan de helften nogmaals. 

Stoom de wortelen beetgaar in ongeveer 15 minuten. Laat ze goed afkoelen, en prak ze daarna met een vork maar zorg ervoor dat het wel een beetje grof blijft. Als de wortelen helemaal fijngeprakt zijn is de textuur niet zo lekker. 

Meng vervolgens de rest van de ingrediƫnten erdoor. Laat de salade een paar uur in de koelkast staan om alle smaken goed in te laten trekken. Het is het lekkerst om de salade een dag van tevoren te maken, zodat alle smaken het beste tot hun recht komen.

Wortelsalade is als bijgerecht met veel dingen te combineren. Het is vooral ook erg lekker als  onderdeel van een Mezze (een soort van Oosterse tapas), of voor bij de barbecue.


0 comments:

Een reactie posten