Glutenvrij op reis. #1 de glutenvrije kroket

01 oktober 2012

Een nieuwe rubriek waar ik vanaf nu mee ga beginnen, genaamd glutenvrij op reis. Hierin vertel ik wat ik zoal tegenkom op het gebied van glutenvrij eten wanneer ik van huis ben. En vandaag is het de oude vertrouwde, oer-Hollandse kroket! 



Afgelopen week was ik in Nederland vanwege mijn buluitreiking, want ja, ik mag mijzelf inmiddels officieel een Bachelor of Arts noemen. Klinkt allemaal heel spannend, maar het is eigenlijk gewoon maar een stukje papier. Tijdens mijn korte reisje door Nederland was ik ook een paar dagen in het Brabantse Oisterwijk waar ik ben opgegroeid. En tot mijn grote verbazing hadden ze bij Eethuys de Lind een klein assortiment aan glutenvrije producten: kroketten, frikadellen, knakworstjes, en zelfs glutenvrije mayonaise! Die kroket moest ik natuurlijk proberen, en hij was heerlijk. Zo lekker zelfs, dat ik er 3 dagen later nog maar eentje ben gaan eten. Het enige minpuntje is dat de kroket vreemd genoeg niet bruin wordt, en er dus nog wat bleekjes en ongebakken uitziet terwijl dat niet zo is. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, want ik was helemaal happy om voor het eerst sinds lange tijd weer eens een kroketje te eten.

Mijn rating
Smaak: 4/5
Uiterlijk: 3/5
Prijs/kwaliteit verhouding: 5/5 (dezelfde prijs als een gewone kroket)

0 comments:

Een reactie posten