Dit recept heb ik slechts aangepast, origineel van de Gluten-Free Goddess
Voor 12 cupcakes
100 gram rijstmeel
100 gram glutenvrij meel
65 gram ongezoete cacao
200 gram rietsuiker
½ tl zout
2 tl baking soda
2 tl arrow root
200 ml warme sterkgezette koffie
2 eieren
3 eetlepels kokosolie
2 tl vanille extract
Verwarm de oven voor op
175 graden
Mix alle 'droge'
ingrediënten bij elkaar. Voeg ze vervolgens aan de koffie toe.
Doe de eieren, vanille
extract en kokosolie erbij. Meng alles goed door elkaar, en mix het
geheel voor 2 à 3 minuten. Het mengsel blijft vrij dun, dit is
normaal.
Verdeel het mengsel over
12 cupcake cups. Aangezien het een vrij dun mengsel is raad ik aan om
ze in een cupcake bakvorm te bakken, in plaats van in gewone papieren
cups. In siliconen cupjes werkt waarschijnlijk ook, omdat deze wat
steviger zijn.
Bak ze ongeveer 20 minuten
in de voorverwarmde oven, en laat de cupcakes daarna goed afkoelen.
Voor het koffie glazuur
400 gram poedersuiker
50 tot 100 ml afgekoelde koffie
2 eetlepels kokosolie
Meng de poedersuiker en kokosolie door elkaar, en voeg beetje bij beetje wat koffie toe. Doe dit tot je de juiste substantie voor het glazuur hebt bereikt.
Dek het glazuur af en zet een uur in de koelkast om wat steviger te worden. Verdeel het daarna over de cupcakes, en maak eventueel met een spuitzak wat mooie toefjes om het er feestelijk uit te laten zien!
1 comments:
Oh, die zien er lekker uit!
Die ga ik ook eens maken...
Een reactie posten