Dit is wat er vanavond bij
ons op het menu stond. Het is lekker, gezond en voedzaam, en daarbij
ook nog eens heel makkelijk klaar te maken.
Benodigdheden
2
zalmmoten
500
gram grote garnalen
1 a
2 tenen knoflook
Olijfolie
Zout
Peper
Cayennepeper
Verwarm
de oven voor op 200°C.
Verdeel
de zalm en de garnalen over een ovenschaal. Ik heb zalm en garnalen
uit de diepvries gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse
gebruiken. Zorg er voor dat alles goed ontdooid is voordat het de
oven in gaat.
Besprenkel
alles met voldoende olijfolie. Hak of rasp de knoflook heel fijn en
verdeel over de zalm en garnalen. Breng op smaak met zout en peper,
en als laatste met een klein beetje cayennepeper om het geheel wat
pit te geven. Mocht je niet van pittig houden, dan kan dit laatste
ook achterwege gelaten worden.
Het
geheel moet ongeveer 15 minuten de oven in. Laat je het er langer in
dan is de zalm te doorbakken, en worden de garnalen taai. Let hier
dus wel mee op.
Ik
heb het geserveerd met mijn Tunesische wortelsalade, en een groene
salade met tomaat en avocado. Drink er een glaasje witte wijn of rosé
bij, en je hebt een voedzame en lichte maaltijd, ideaal voor een
warme zomeravond!
0 comments:
Een reactie posten