Benodigdheden:
Voor de saus
2 blikken tomaat à 400 gram
1 ui gesnipperd
2
tenen knoflook fijngehakt
1
tl komijn
1
tl koriander
½
tl chili poeder
klein
beetje chili flakes
Zout
en peper naar smaak
Snufje
suiker voor de zuurheid van de tomaten
Voor de vulling
1
blik kidney bonen 400 gram
1
blik witte bonen 400 gram
1
paprika, kleingesneden
1
ui gesnipperd
1
teen knoflook fijngehakt
1
tl komijn
½
tl chili poeder
1
tl smoked paprika
Maistortilla's
Crème
fraîche
Geraspte
kaas
Verwarm
de oven vast voor op 180°C.
Maak
eerst de saus. Fruit de ui aan in wat olijfolie op niet te hoog vuur,
en voeg vervolgens de kruiden toe. Laat de kruiden even meebakken, en
voeg vervolgens de knoflook toe. Doe dit niet meteen, anders verbrand
de knoflook. Voeg vervolgens de blikken tomaten toe en zet het vuur
laag. Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen tot deze wat
ingedikt is.
Begin
vervolgens met het maken van de vulling. Fruit de ui aan in wat
knoflook en voeg de kruiden toe. Doe na ongeveer 2 minuten de paprika
erbij en laat deze goed meebakken, die moet namelijk niet meer te
knapperig zijn wanneer de vulling klaar is. Voeg vervolgens de
knoflook eraan toen, en niet veel later de bonen. Laat dit alles
ongeveer 10 minuten pruttelen, of in ieder geval tot de tomatensaus
ook klaar is. Wel het hele mengsel af en toe omscheppen om te zorgen
dat alles evenredig warm wordt, en ook om ervoor te zorgen dat er
niks onderaan de pan blijft plakken.
Wanneer
zowel de saus als de vulling klaar is kan het gerecht verder
klaargemaakt worden.
Verwarm
alle tortilla's even kort in een koekenpan.
Schep
ongeveer de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en verdeel
goed. Leg de tortilla's op een bord en bestrijk ze met een dun laagje
crème fraîche. Beleg ze vervolgens met een beetje van de
bonenvulling en rol ze op. Leg ze met de vouwkant naar beneden in de
schaal met tomatensaus. Wanneer alle tortilla's in de schaal liggen
verdeel je het restant van de tomatensaus over de tortilla's. Bedek
het geheel met lekker veel geraspte kaas, en bak het geheel nog eens
15 tot 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.
Serveer
bijvoorbeeld met een frisse salade. Dit is prettig en licht,
aangezien de enchilada's al een vrij zwaar gerecht is. Wij maakten er
echter een compleet feestmaal van, en aten er ook nog tortilla chips
en zelfgemaakte guacamole bij.
2 comments:
Hoi Philippa, vond je die tortillas van de xenos waar alleen mais in zit echt lekker? Ik heb ze namelijk twee keer gekocht maar vind ze heel erg stinken, naar autoband ofzo! Bleef dat ook proeven na het verwarmen heel erg jammer:-( mocht je toevallig nog ergens anders gv tortillas tegenkomen, wil je dat dan posten? Gr Anika
Hoi Anika,
Ze ruiken inderdaad een beetje vreemd als ze uit de verpakking komen, vind ik ook. Maar als je ze in de pan opwarmt met een beetje olie, en ze daarna nog met al die ingrediënten erin en erop in de oven doet vind ik ze eigenlijk best smaken. Niet zo lekker als bloemtortilla's natuurlijk. Als ik ergens anders betere vind zal ik het zeker laten weten!
Ik wil trouwens gaan uitproberen om ze binnenkort een keer zelf te maken. Als dit lukt post ik het recept uiteraard. Groetjes!
Een reactie posten