Tijdens het maken van de clafoutis kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk niet genoeg kersen had. Ik kon dus 2 dingen doen: of een kleinere clafoutis maken, of wat ander fruit toevoegen. De keuze was snel gemaakt. We hadden ook nog prachtige rijpe perziken liggen (van dezelfde markt), dus die heb ik erbij gedaan.
Benodigdheden:
250
ml amandelmelk
4
eieren
150
gram rietsuiker
30
gram amandelmeel
30
gram rijstmeel
1
eetlepel vanille extract
3
eetlepels geraspte kokos
snufje
zout
ong.
300 gram kersen, gehalveerd en ontpit
6
perziken, ieder in 8 partjes
Verwarm
de oven voor op 175°C
Doe
de amandelmelk, de eieren, de suiker, beide soorten meel, vanille
extract, zout en kokos in een kom. Mix met de hand of met een
elektrische mixer totdat het geheel mooi gemengd en schuimend is.
Schenk
wat van het mengsel in een ingevette ovenschaal, genoeg om de bodem
mee te bedekken. Zet dit ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven
tot het wat steviger begint te worden. Dit is om ervoor te zorgen dat
het straks de vruchten beter kan dragen.
Haal
hierna de schaal weer uit de oven en verdeel het fruit over het nu
wat steviger geworden mengsel. Giet vervolgens de rest van het beslag
er overheen en plaats terug in de oven.
Bak
voor ongeveer 50 minuten. Laat het hierna goed afkoelen, en serveer
bijvoorbeeld met een kopje koffie (besprenkel de clafoutis met wat
poedersuiker om het er nog mooier uit te laten zien), of met een
bolletje ijs of met overheerlijke Griekse yoghurt.
0 comments:
Een reactie posten